Bulvių ir morkų apkepas
Ingridientai:5—6 bulvės,
4—5 morkos,
50 g margarino,
2 šaukštai miltų, stiklinė pieno,
2 kiaušiniai,
50 g sviesto,
2 šaukštai tarkuoto olandiško sūrio, druskos,
šaukštas cukraus.
Gaminimas
Bulvės ir morkos išverdamos, nulupamos ir supjaustomos griežinėliais.
Margarinas ištirpinamas, suberiami miltai, pakaitinama, praskiedžiama karštu pienu, pasūdomą, praaušus sudedami kiaušinių tryniai, sumaišoma, sudedami išplakti kiaušinių baltymai ir vėl lengvai sumaišoma. Į gerai riebalais išteptą indą sluoksniuojamos bulvės ir morkos, užpilamos paruoštu padažu, apdedamos sviesto gabaliukais, užbarstomos sūriu, sumaišytu su cukrumi. Valgoma užsigeriant kompotu.
Pasidalink su draugais!
Receptų kategorijos
Naujas komentaras
Recepto komentarai
Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!