Bulvinės saulėgrąžos pomidorų tyrėje

Ingridientai:
Tyrei:
1 l pomidorų sulčių,
šaukštas druskos,
šaukštas cukraus,
šaukštas kmynų,
čiobrelių ir kvapiųjų pipirų mišinio,
50 ml 9 % acto.
Gaminimas
Pomidorus sumalti arba susmulkinti plakikliu ir perkošti per tinklelį, kad atsiskirtų sėklos. Perkoštas pomidorų sultis virti ant nedidelės ugnies, kol išgaruos 1/3 skysčio. Tuomet sudėti nurodytus prieskonius bei actą. Bulvinių saulėgrąžų stiebagumbius plikyti verdančiame vandenyje 4-5 min. Tuomet nuvalyti, supjaustyti, užpilti paruošta pomidorų tyre ir virti 4-5 min. Karštą masę supilti į stiklainius, sandariai uždaryti ir lėtai atvėsinti.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!