BRAŠKINIAI LEDAI

Ingridientai:
500 g braškių
100 g cukraus
2 šaukštai vanilinio cukraus
1 šaukštas citrinos sulčių
150 g jogurto
150 g riebios grietinės
200 ml grietinėlės

Gaminimas
Braškes nuplauti ir nusausinti, kelias gražias uogas atidėti papuošimui, o likusias sutrinti į tyrę su cukrumi, vaniliniu cukrumi ir citrinos sultimis. Jogurta sumaišyti su grietine ir įmaišyti į braškių tyrę. Gautą masę sudėti į metalinį įndą, kuriame šaldysite ledus. Ledus pastatyti į šaldiklį ir laikyti ten 30 min. per tą laikotarpį išėmu reikia du kartus pamaišyti. Tuo tarpu, kol ledai šala, išplakti grietinėlę. išėmus braškių masę įmaišyti grietinėlę ir pastatyti šaldyti dar 2 val., kas 30 min. išimti ledų masęę ir suplakti. Taip ledai bus minkšti, jei norite kietesnių suplakite tik vienąą kartąą po pirįmo pusvalandžžio.Kai sustengs, ledus sudėti į taureles ir papuoššti brašškėmis.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!