Blyneliai su apelsinais ir braškėmis

Ingridientai:
4 porcijos

100 g miltų,
žiupsnelis druskos,
kiaušinis,
300 ml pieno,
didelis apelsinas,
25 g sviesto,
cukraus,
250 g šviežių braškių,
3 šaukštai apelsinų likerio (galima vartoti brendį),
200 ml riebios grietinėlės,
šaukštas miltinio cukraus,
pusė šaukštelio vanilės esensijos.
Gaminimas
Į dubenį persijojame miltus su žiupsneliu druskos. Viduryje padarome duobutę, į ją įmušame kiaušinį ir įpilame 150 ml pieno. Pamažu maišydami supilame likusį pieną. Pridengiame ir paliekame 30 minučių pastovėti.

Iškepame blynus. Nupjauname apelsino žievelę ir baltą plėvelę. Atsargiai supjaustome griežinėliais. Grietinėlę plakame su miltiniu cukrumi ir vanilės esensija,kol ji tampa standi.

Ištirpiname sviestą su cukrumi, sudedame braškių puseles, apelsino griežinėlius. Nustatome didelę kaitrą ir 30 sekundžių pakaitiname. Išjungę kaitrą įpilame likerio. Ant blynų dedame įdaro ir sulankstome trikampiais. Ant viršaus uždedame plaktos grietinėlės.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!