Bezė tortas su vyšniomis
Ingridientai:Bezė pagrindui:
3 baltymai;
150 g cukraus;
½ pak. vanilinio cukraus;
1 valg. š. citrinos sulčių;
Cukraus pabarstyti.
Trapios tešlos pagrindui:
250 g miltų;
1 kiaušinis;
75 g cukraus;
Žiupsnelis druskos;
125 g sviesto.
Įdarui:
4 valg. š. vyšnių džemo;
1 indelis konservuotų vyšnių.
Bezė papuošimui:
3 baltymai;
100 g cukraus;
½ pak. vanilinio cukraus;
½ valg. š. citrinos sulčių.
Gaminimas
Orkaitę įkaitinti iki 100°C temperatūros. Bezė pagrindui baltymus iki standžių putų išplakti su cukrumi, vaniliniu cukrumi bei citrinų sultimis. 26 cm skersmens torto formą iškloti pergamentiniu popieriumi ir pabarstyti cukrumi. Bezė masę dėti į konditerinį švirkštą ir spiralės pavidalu išspausti torto pagrindą. Baltymų masę į formą galima dėti ir šaukštu, jos paviršių išlyginti. Dėti į įkaitintą orkaitę ir kepti 160-170 min. Kepant orkaitės durelės turi būti truputį praviros. Kai pagrindas iškeps, iš karto reikia nuimti pergamentinį popierių ir pagrindą ataušinti ant grotelių.
Trapiai tešlai orkaitę įkaitinti iki 220°C temperatūros. Miltus berti ant lentos. Kauburėlio viduryje padaryti įdubimą, į jį įmušti kiaušinį, suberti cukrų ir druską. Ant kauburėlio kraštų išdėlioti sviesto gabalėlius. Pradedant nuo išorės, viską suminkyti į vientisą tešlą. Ją 30 min. laikyti šaldytuve.
Tešlą kloti į torto formos dugną ir, kad nesusidarytų pūslės, subadyti šakute. Kepti 15 min. Vyšnias padėti, kad nuvarvėtų skystis. Iškepusį trapios tešlos pagrindą išimti iš orkaitės ir ataušinti. Ant trapios tešlos tepti vyšnių džemą. Dėti bezė masės pagrindą, suberti sausas vyšnias be kauliukų (kitaip bezė pagrindas suminkštės ir pasidarys tąsus).
Bezė papuošimui baltymus išplakti su cukrumi, vaniliniu cukrumi bei citrinų sultimis. Masę dėti į konditerinį švirkštą. Ant torto krašto išspausti dideles rožytes. Dėti į įkaitintą iki 100°C temperatūros, ir kepti 100-120 min. Rožyčių viršūnės turi parusvėti.
Pasidalink su draugais!
Receptų kategorijos
Naujas komentaras
Recepto komentarai
Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!