BALTŲJŲ PUPELIŲ SRIUBA

Ingridientai:
200g baltųjų pupelių
1,5 l šalto virinto vandens
1 ryšulėlis žalumynų
1 didelė bulvė
1 didelė morka
1 svogūnas
1 žalia ir raudona saldžioji paprika
1/2 šaukštelio druskos
2 pomidorai
100g raumenuotų lašinukų
2 šaukštai kapotų petražolių
ant pei
Gaminimas
Pupelės nuplaunamos dubenyje, perrenkamos, nuvarvinamos, užpilamos šaltu virintu vandeniu ir brinkinamos 12 valandų. Išbrinkusios pupelės užvirinamos tame pačiame vandenyje ir nugriebiamos putos. Žalumynų ryšulėlis kruopščiai nuplaunamas, keliskart nupurtomas, smulkiai supjaustomas ir suberiamas į puodą su pupelėmis. Uždengus dangčiu, verdama apie valandą. Bulvė ir morka nuskutamos, svogūnas nulupamas ir viskas supjaustoma kubeliais. Saldžžiosios paprikos, išėmus sėklas ir pertvaras, supjaustomos š&Įįįį#353;ąąąąiaudeliaisčč. Visos susmulkintos daržžovėsž suberiamos į puodą su pupelėėmis. Sriuba šdar 15 minučiųų paverdama, o paskui pagardinama prieskoniais. Pomidorai nuplikomi, nulupami, susmulkinami kubeliais ir sudėėedami į sriubą. Lašinukai susmulkinami, pakepinami sausoje keptuvėje ir sudedami į sriubą. Į stalą duodama apibarsčius petražolėmis.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!