Avokado salotos su kumpiu

Ingridientai:
4 greipfrutai,
125 g plonai
pjaustyto šaltai rūkyto kumpio,
175 g gražgarsčių,
2 avokadai,
aguonų padažo.
Gaminimas
Daržovių skustuku nulupkite pusę vieno greipfruto žievės. Supjaustykite ją plonais šiaudeliais; 2 minutes pavirinkite ant mažos ugnies. Nulupkite likusią žievę. Laikydami greipfrutą virš dubens, peiliu išpjaustykite skilteles, atskirdami jas nuo plėvelių. Skilteles sudėkite į dubenį. Išimkite sėklas. Kumpio reikeles supjaustykite 2,5 cm pločio juostelėmis.

Nuskabykite gražgarstėms lapelius, nuplaukite, nuvarvinkite ir gerai nusausinkite. Paruoškite avokadus ir supjaustykite išilgai plonomis riekelėmis. Aptepkite jas rūgščiomis greipfrutų sultimis, kad nepakeistų spalvos. Padėkite į šalį.

Pagaminkite padažą. Gražgasčių lapelius sumaišykite su trečdaliu padažo, išdėliokite lėkštėje avokado riekeles ir greipfruto skilteles. Viduryje sudėkite piltuvėliais susuktas kumpio juosteles. Užpilkite likusiu padažu. Kiekvieną porciją apibarstykite plonais greipfruto žievės šiaudeliais ir užpilkite padažu.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!