Aviena su rozmarinais

Ingridientai:
12 gabalėlių avienos (maždaug po 50 g),
2 šaukštai ką tik supjaustytų rozmarinų,
1,5 šaukštelio maltų pipirų,
citrina,
65 g alyvuogių aliejaus,
ryšelis šviežių rozmarinų,
druskos.
Gaminimas
Nupjaustome avienos riebalus, sausgysles. Mėsą sudedame į nedidelį nemetalinį indą, patepame aliejumi. Apibarstome puse kiekio supjaustytų rozmarinų ir maltų pipirų, pasūdome ir paliekame 20 minučių pastovėti.

Mėsą apverčiame, vėl patepame aliejumi, apibarstome likusiais rozmarinais, pipirais ir paliekame dar 20 minučių.

Prie medinio šaukšto pririšame šviežių rozmarinų ryšelį.

Mėsą sudedame ant grotelių ir vartydami kepame iš abiejų pusių po 2 - 3 minutes, vis padaužydami per mėsą šaukštu su rozmarinais, kad ji įgautų prieskonį. Prieš baigdami kepti mėsą, nurišame nuo šaukšto rozmarinų ryšelį ir įmetame į ugnį. Rozmarinų dūmai suteikia mėsai specifinio skonio.

Tiekdami papuošiame pakepintais citrinos griežinėliais.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!