Austriškas obuolių pyragas

Ingridientai:

Tešlai

200 gramų miltų, 2 šaukštai aliejaus,
0,5 stiklinės drungno vandens,
žiupsnelis druskos

Įdarui

60 gramų razinų, 50 mililitrų romo,
80 gramų sviesto, 100 gramų džiūvėsėlių,
110 gramų cukraus, 1 pakelis vanilinio cukraus,
1 kilogramas rūgščių obuolių,
50 gramų maltų migdolų,
šaukštelis cinamono,
0,5 citrinos žievelė

Dar reikės

150 gramų ištirpinto sviesto,
2 - 3 valgomieji šaukštai cukraus pudros

Gaminimas

Suminkyti miltus, aliejų, vandenį ir druską.Išėmus iš dubens, rankomis minkyti tol, kol tešla nelips. Suformuoti rutulį, plonai aptepti aliejumi, užvožus pašildytu dubeniu palikti pastovėti 1 valandą. Razinas pamerkti rome. Keptuvėje ištirpdyti sviestą, sudėti džiuvėsėlius, 10 gramų cukraus ir vanilinį cukrų, maišant pakepinti kol pagels. Atvėsinti.

Obuolius nulupti, išvalyti, supjaustyti plonomis riekelėmis. Pridėti razinas, migdolus, likusį cukrų, cinamoną, ir citrinos žievelę. Didelį virtuvinį rankšluostį apibarstyti miltais. Iš tešlos suformuoti ritinį, truputį suploti. Ant rankšluosčio iškočioti ir suformuoti stačiakampį (50x40 centimetrų). Miltuotomis rankomisatsargiai ištempti tešlą kad stačiakampis būtų didesnis (60x45 centimetrų).Apšlakstyti tirpintu sviestu, užbarstyti džiuvėsėlių paliekant apie 2cm.kraštą, ant viršaus sudėti obuolių mišinį.

Orkaitę įkaitinti iki 200 laipsnių temperatūros. Tešlą atsargiai susukti iki pusės, užlenkti laisvus kraštus, susukti iki galo. Vyniotinį kraštu į apačią padėti ant sviestiniu popieriumi išklotos skardos, užpilti truputi tirpinto sviesto. Kepti orkaitėje ant antros nuo apačios lentynos apie 1 valandą. Išėmus apšlakstyti tirpintu sviestu, apibarstyti cukraus pudra. Galima valgyti su vanilės padažu.

Daugiau apie obuolių pyragą

» Obuolių pyragas.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!