Aštrios marinuotos bulvinės saulėgrąžos

Ingridientai:
Marinatui:
1 l vandens,
50 g druskos,
lOO g cukraus,
8-10 juodųjų pipirų žirnelių,
šaukštas garstyčių sėklųjuodųjų serbentų šakelė, 2 skėčiai krapų,
3 ploni griežinėliai krienų šaknies,
gabalėlis aitriosios paprikos,
100 g obuolių acto.
Gaminimas
Bulvinių saulėgrąžų šakniagumbius 2-3 min. plikyti verdančiame vandenyje. Tuomet atvėsinti šaltame vandenyje, nulupti, supjaustyti griežinėliais, sudėti į stiklainius, užpilti karštu marinatu, paruoštu iš recepte nurodytų produktų. Stiklainius kaitinti verdančiame vandenyje: 1 l talpos - 15 min., 0,5 l talpos - 12 min. Tuomet sandariai uždaryti ir skubiai atvėsinti.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!