Anties krūtinėlė su apelsinų padažu
Ingridientai:anties krūtinėlės - 300 g
druskos - 3 g
maltų baltųjų pipirų - 1 g
apelsinų - 300 g
cukraus - 80 g
spanguolių - 30 g
raudonojo sauso vyno - 100 g
brendžio - 20 g
melisų lapelių - 2 g
Gaminimas
Riebioje anties krūtinėlės pusėje šiek tiek įpjaukite odą (rombo formos) ir tą pačią pusę kepkite įkaitintoje keptuvėje tol, kol taps auksinės spalvos. Tuomet ją apverskite ir vieną minutę pakepkite, o po to vėl apverskite ir pašaukite į orkaitę trims minutėms. Neperkepkite, paruošta krūtinėlė turėtų būti su krauju (vidinė krūtinėlės temperatūra būtų +55 °C).
Nulupkite apelsino žievelę ir supjaustykite šiaudeliais (turėtumėte gauti 5 g). Apelsinąą įįpjaukite taip, kad galėtumėte išpjaustyękite skilteles (jas ĮĮįįįįįpatieksite garnyrui),ąąąąą palikdami jas skirianččiačs luobeles. Išš apelsinųų likučiųų ižžššspauskitšše sultis.
Į du puodus lygiomis daųųųlimis suberkite cukrų ir kaitinkite, kol įgaus auksinę spalvą. Į viena puodą supilkite raudonąjį vyną, o į kitą – apelsinų sultis. Kai puodas su vynu užvirs, suberkite šaldytas spanguoles, o į kita suberkite apelsinų žieveles, supjaustytas šiaudeliais (5 g), ir supilkite brendį
Pasidalink su draugais!
Receptų kategorijos
Naujas komentaras
Recepto komentarai
Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!