Abrikosų ir varškės krepšeliai

Ingridientai:
Tešlai:

250 g liesos varškės;
1 kiaušinis;
100 ml aliejaus;
100 g cukraus;
1 pak. vanilinio cukraus;
Žiupsnelis druskos;
350 g miltų;
1 pak. kepimo miltelių.

Įdarui:

1 kiaušinis;
50 g cukraus;
250 g varškės (20% riebumo);
200 g grūdėtosios varškės;
75 džiovintų abrikosų;
20 g kapotų migdolų;
1-2 džiūvėsėliai;
1 trynys;
1-2 valg. š. grietinėlės.

Papuošimui:

100 g cukraus pudros;
50 g džiovintų abrikosų;
20 g kapotų migdolų.
Gaminimas
Tešlai skirtą varškę sudėti ant marlės ir nuspausti. Ją sumaišyti su kiaušiniu, aliejumi, cukrumi, vaniliniu cukrumi bei druska. Į miltus suberti kepimo miltelius ir po truputį įmaišyti į varškės masę. Tešlą padėti į šaldytuvą.

Įdarui trynį iki purumo išsukti su cukrumi. Įmaišyti varškę bei grūdėtąją varškę. Baltymą išplakti iki standžių putų ir įmaišyti į kremą. Abrikosus supjaustyti mažais kubeliais ir drauge su migdolais įmaišyti į kremą.

Iš tešlos iškočioti 40 cm ilgio ir 50 cm pločio lakštą. Iš jo išpjauti dvidešimt 10 cm ilgio ir 10 cm pločio kvadratėlių. Tešlos kvadratus dėti ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Kraštus ištepti išplaktu tryniu. Sutrintus džiūvėsėlius suberti ant tešlos kvadratėlių. Ant jų paskirstyti varškės masę. Kvadratus perlenkti ir suformuoti keturkampius krepšelius. Paviršių aptepti grietinėle.

Krepšelius kepti iš anksto įkaitintoje iki 200°C temperatūros orkaitėje apie 20 min. Cukraus pudrą sumaišyti su 3 šaukštais vandens ir šiuo glajumi aptepti iškepusius krepšelius. Pabarstyti abrikosų kubeliais bei kapotais migdolais.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!