Žuvies filė su sezamais ir mangų padažu

Ingridientai:
700 g žuvies filė (pavyzdžiui, menkių),
2 maži svogūnai, skiltelė česnako,
mangas, šaukštas sviesto,
100 ml grietinėlės, kiaušinis,
2 šaukštai miltų, 100 g sezamų sėklų,
3 šaukštai saulėgrąžų aliejaus,
pusė šaukštelio tarkuotos imbiero šaknies,
laimo sulčių ir tarkuotos žievelės,
2 šaukštai kario,
maltų pipirų, druskos.
Gaminimas
Žuvies filė nuplauname, nusausiname ir supjaustome 3 cm dydžio kubeliais. Imbierą, laimo sultis ir žievelę sumaišome su žuvimi ir paliekame 20 minučių pastovėti. Svogūnus ir česnaką nulupame ir smulkiai supjaustome. Mangą nulupame, išimame kauliuką, o minkštimą supjaustome kubeliais.

Keptuvėje įkaitiname sviestą ir apkepiname svogūnus bei česnaką. Sudedame mango kubelius, pasūdome, pagardiname kariu ir pipirais. Nustatome mažą kaitrą ir troškiname 10 minučių. Supilame grietinėlę, užverdame ir viską sudedame į plaktuvą. Plaktuvu sukame tol, kol masė tampa tyrės tirštumo.

Kiaušinį išplakame su druska ir pipirais. Miltus sumaišome su sezamų sėklomis. Žuvies gabalėlius pamerkiame į kiaušinio plakinį, paskui apvoliojame sezamų sėklų ir miltų mišinyje. Nustatome vidutinę kaitrą, keptuvėje įkaitiname aliejų ir kepame žuvį iš abiejų pusių 10 minučių. Žuvies gabalėlius sudedame į lėkštę. Tiekiame su mangų padažu.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!