Vištienos pyragas
Ingridientai:4-6 porcijoms:
3 valg. š. alyvuogių aliejaus;
1 stambus riekelėmis supjaustytas poras;
2 sutraiškytos česnako skiltelės;
455 g kubeliais supjaustytos vištienos krūtinėlės;
1 ryšulėlis šviežių špinatų;
2 supjaustyti kubeliais raudonieji ankštiniai pipirai;
45 g juodųjų alyvuogių be kauliukų;
200 g stambiai sutarkuoto fetos sūrio;
2 valg. š. susmulkintų petražolių;
1 valg. š. susmulkinto raudonėlio;
3 kiaušiniai;
55 ml grietinės;
Šviežiai sumalti pipirai;
500 g šaldytos (arba šviežios) mielinės sluoksniuotos tešlos (2 lakštai);
1 valg. š. sezamo sėklų.
Gaminimas
Užvirinkite nedidelį puodą vandens. Sudėkite špinatus ir apvirinkite. Paskui sudėkite į kiaurasamtį ir pakiškite po tenkančiu šaltu vandeniu, kad atvėstų ir neišbluktų. Šiek tiek pakepinkite supjaustytus kubeliais raudonuosius ankštinius pipirus. Atšalusius špinatus nusausinkite ir stambiai sukapokite. Įkaitinkite orkaitę iki 180°C temperatūros.
Didelėje keptuvėje įkaitinkite 2 šaukštus aliejaus, sudėkite porus, česnaką ir pakepkite apie 5 min., kol suminkštės. Sudėkite į kitą indą. Įkaitinkite likusį aliejų ir 6-8 min. iš visų pusių apkepinkite vištienos gabalėlius.
Dideliame dubenyje gerai sumaišykite vištieną, špinatus, ankštinius pipirus, alyvuoges, fetos sūrį, petražoles, raudonėlį, kiaušinius, grietinę ir pipirus, kol gausite vientisą masę.
Maždaug 32 cm skersmens stačiakampę kepimo skardą šiek tiek patepkite riebalais. Įklokite vieną tešlos lakštą, kraštus šiek tiek užlenkite į viršų ir sudėkite mėsos masę. Tuomet ant viršaus uždėkite antrą tešlos lakštą ir kraštus šiek tiek paspauskite žemyn, kad neiškristų mėsos masė. Pyrago viršų ištepkite riebalais, apibarstykite sezamo sėklomis ir 40-45 min. kepkite orkaitėje.
Pasidalink su draugais!
Receptų kategorijos
Naujas komentaras
Recepto komentarai
Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!