Virtas upėtakis

Ingridientai:
800 g upėtakių,
1 citrina,
20 g sviesto,
prieskoninių daržovių (morka, petražolė, poras, gelsvės),
druskos,
1 stiklinė krienų arba garstyčių padažo (žiūrėti "Padažai").
Gaminimas
Paruoštas upėtakis užpilamas parūgštintu citrinos sultimis šiltu (tik ne karštu) vandeniu, greit išimamas, pasūdomas ir (5—10 min) verdamas ant visai mažos ugnies prieskoninių daržovių sultinyje, kad nesuvirtų.

Patiekiamas sudėtas į pašildytą pusdubenį, apšlakstytas sviestu, apdėtas virtomis bulvėmis. Atskirai padažinėje duodamas krienų arba garstyčių padažas.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!