Trupininis pyragas

Ingridientai:

200 gramų sviesto,
200 gramų cukraus,
1 kiaušinis,
tarkuota citrinos žievelė,
500 gramų miltų,
1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių,
450 gramų vyšnių (arba kitokių uogų) uogienės,
50 gramų nuluptų maltų migdolų,
cukraus pudros pyragui pabarstyti,
sviesto formai patepti

Gaminimas

Riebalais ištepti 26 centimetrų skersmens torto formą. Orkaitę įkaitinti iki 220 laipsnių temperatūros. Sviestą su cukrumi išsukti iki purios masės. Įmušti kiaušinį ir sudėti tarkuotą citrinos žievelę. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir persijoti. Keletą šaukštų miltų įmaišyti į sviesto masę. Suberti likusius miltus ir suformuoti trupinius.

Pusę tešlos sudėti į torto formą ir aptepti uogiene. Likusią tešlą sutrupinti ant uogienės. Pyragą kepti apie 1 valandą. Ataušinti ir pabarstyti cukraus pudra.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!