Tortas "Angeliukas"


Sudėtingumas: 4
Ingridientai:
Tešlai: 3 kiaušiniai, ¾ stiklinės grietinės, ¾ stiklinės cukraus, 1,5 šaukšto bulvių krakmolo, 750 g miltų, 450 g margarino, 2 šaukšteliai amoniako.
Kremui: 3 kiaušiniai, 2 šaukštai bulvių krakmolo, 2 pak. vanilininio cukraus, stiklinė grietinės, 3 stiklinės pieno, stiklinė cukraus, 300 g margarino
Gaminimas:

Maišytuvu išplakti kiaušinius, cukrų, grietinę ir krakmolą. Miltus sumaišyti su amoniaku ir smulkiai sukapoti su margarinu. Tada sumaišyti su plakiniu ir gerai išminkyti. Tešlą padalinti į 7 lygias dalis, plonai iškočioti ir kepti. Karštus biskvitus apipjauti pagal tortinės dydį.
Kremui skirtus kiaušinius maišytuvu išplakti su grietine, krakmolu ir vanilininiu cukrumi. Ant silpnos ugnies puodelyje užvirinti pieną su cukrumi ir margarinu, pamažu pilti plakinį. Trumpai pavirti. Kremas turi būti tirštas. Karštu kremu (!) pertepti biskvitus (į kelis sluoksnius galima dėti riešutų arba smulkintų džiovintų vaisių), patepti torto viršų, šonus ir juos apibarstyti biskvitų trupiniais

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!