Ruginės duonos gira

Ingridientai:
1,5kg. senos juodos ruginės duonos,
1kg. medaus,
50g. mielių,
12l. vandens,
šaukštelis kvietinių miltų.
Gaminimas
Duona supjaustoma nedideliais gabaliukais, padžiovinama, pakaitinama, užpilama verdančiu vandeniu, uždengiama ir paliekama ataušti. Kai atauš, skystis iškošiamas, į jį sudedamas medus, ir gerai išmaišomas. Po to sudedamos mielės, ištrintos su šaukšteliu kvietinių miltų, ir tai, gerai išmaišius, šiltame kambaryje paliekama 12 valandų. Kitą diena gira supilstoma į butelius: į kiekvieną įdedama po 2 razinas, pripylus gerai užkemšama ir padedama vėsioje vietoje. Po dviejų dienų galima gerti.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!