Makaronai su Pešto padažu

Ingridientai:
500 g miltai
4 kiaušinių baltymai
20 g šviežių bazilikų
20 kedro riešutų
3 skiltelės. česnako
300 ml alyvuogių aliejaus
50 g tarkuoto parmezano
1 šaukštas sviesto
druskos
pipirų
Gaminimas

Miltus nusijokite į dubenį, tada viduryje padarykite duobutę. Sudėkite kiaušinių baltymus ir įpilkite 150 ml vandens, išmaišykite, kad išeitų tiršta vientisa tešla. Rankomis minkykite šią tešlą 8—10 minučių. Tešla turi būti tampri. Jeigu tešla limpa, dar pridėkite miltų ir kuo ploniau iškočiokite. Tešlą supjaustykite stačiakampiais, pabarstykite miltais, iš stačiakampių suvyniokite vamzdelius ir supjaustykite siauromis juostelėmis. Puode užvirinkite 3 1 sūdyto vandens. Makaronus sudėkite į verdantį vandenį, kartais pamaišykite ir virkite ne ilgiau kaip 5 minutes, kad nepervirtų. Makaronus nukoškite, perplaukite šaltu tekančiu vandeniu ir palikite, kad nuvarvėtų. Pešto padažas. Bazilikus nuplaukite ir nusausinkite (rankšluosčiu arba virtuviniu popieriumi). Pašalinkite kotelius. Keptuvėje paskrudinkite riešutus ir palikite atvėsti. Riešutus ir bazilikų lapelius stambiai supjaustykite arba sugrūskite grūstuvu. Nulupkite, išspauskite česnaką ir sudėkite į bazilikų ir pinijų mišinį. Maišydami po truputį pilkite alyvų aliejų. Sudėkite parmezaną , įberkite druskos ir pipirų. Puode ištirpinkite truputį sviesto, sudėkite makaronus ir pakaitinkite, lengvai sukrėskite. Pešto padažą užpilkite ant makaronų. Skanaus!

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!