KOPŪSTŲ PYRAGAS

Ingridientai:
Tešlai:
300 g miltų
100 g sviesto
žiupsnelis druskos
3 šaukštai grietinės
Įdarui:
500 g gūžiniių kopūstų
60 g sviesto
druskos
1 šaukštelis cukraus
1 šaukštelis kmynų
1 kiaušinis aptepimui

Gaminimas
Iš miltų, sviesto, druskos ir grietinės išminkyti glotnią sviėlinę masę, suformuoti rutulį ir jį 40 min. palaikyti šaldytuve. Įdarui: gūžinius kopūstus supjaustyti, prieš tai išpjovus kotą ir nuėmus storus lapkočius. Kopūstus, nuolat juos maišant, patroškinti kaįštame svieste, paskaninti druska, cukrumi ir kmynais; palikti, kad atauštų. Tešlą iškočioti plonu sluoksniu, pusę jos sudėti į kepimo popieriumi išklotą skardą. Ant tos tešlos sudėti troškintus kopūstus ir uždengti likusia tešla. ŠŠakute padaryti porąą skylių, kad iššeitąąą71; garai. Teššlą aptepti ščišplaktu kišaušūinio tryniu ir pyragą 210 laipžsnių temperatūršoje maždaug 40 min. kepti, kol pasidarys aukso geltonumo, supjaustyti stačiakampiais gabalėėliais ir patiekti karštą.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!