KEPTOS KRIAUŠĖS SU IMBIERU

Ingridientai:
4 didelės kriaušės,
300 ml (1 ir 1/4 stiklinės) grietinėlės,
55 g (1/4 stiklinės) cukraus pudros,
2,5 ml(1/2 šaukštelio) vanilės esencijos,
1/4 šaukštelio malto cinamono,
žiupsnelis šviežiai sutarkuoto muskato,
1 šaukštelis šviežiai tarkuotos imbiero šaknies.
Gaminimas
Orkaitę įkaitiname iki 190 °C temperatūros. Kepimo formą ištepame sviestu. Kriaušes nulupame, perpjauname pusiau ir išimame sėklalizdžius. Perpjauta puse dedame į kepimo formą. Grietinėlę, cukrų, vanilės esenciją, cinamoną, muskatą, imbierą išmaišome ir užpilame ant kriaušių. Kepame 30-35 min. kartais palaistydami, kol kriaušės suminkštės ir pagels, o kremas sutirštės. Prieš patiekdami šiek tiek atvėsiname.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!