Keptas kalakutas


Patiekalo šalis: Lietuva
Sudėtingumas: 5
Ingridientai:
Marinatas:
5 l vandens
200 g druskos
50 g cukraus
15 g citrinos rūgšties
juodųjų pipirų
česnakų
prieskoninių žolelių (pagal skonį)
įpjaustyti 2 citrinas
Gaminimas:

Kalakutą pamerkti į marinatą, kad apsemtų, ir laikyti apie 12 val. (0-6)°C patalpoje. Po to išimti iš marinato, įtrinti prieskoniais, įvynioti į foliją.
Orkaitę įkaitinti iki 250°C. Įvyniotą kalakutą įdėti į skardą krūtinėle į viršų, įpilti 1 litrą vandens. Sumažinti temperatūrą iki 200°C ir kepti 2 val. Po to foliją viršuje perkirpti, atlenkti ir dar kepti apie 1 val., kol gražiai apskrus.

Nuotrauka : arvikalakutai.lt

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!