Karamelinis kiaulienos kumpis, virtas aluje
Patiekalo šalis: Lietuva
Sudėtingumas: 3
Ingridientai:
2 kg kiaulienos kumpio, 100g supjaustytų svogūnų, 100g morkų, 100g saliero gumbo, 20g druskos, 1 litru alaus, 6 laurų lapų, 100g cukraus
Gaminimas:
Dėkite į didelį puodą 2 kg kiaulienos kumpį, 100g supjaustytų svogūnų, 100g morkų, 100g saliero gumbo, 20g druskos, užpilkite 1 litru vandens, 1 litru alaus, įmeskite 6 laurų lapus ir virkite apie dvi valandas. Kiaulienos kilogramas vidutiniškai verda apie 50 min. Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių temperatūros. Išvirusio kumpio viršų supjaustykite kryžmai rombais ir užberkite100g cukraus (viršus turi būti baltas). Kepkite 25-35 min., kol cukrus virs karamele. Palikite pusvalandžiui ataušti, kad būtų lengviau pjaustyti, po to supjaustykite ir patiekite į stalą. Atskirai padažinėje duokite kelmučių padažo.
Vincentas Sakas
Pasidalink su draugais!
Receptų kategorijos
Naujas komentaras
Recepto komentarai
Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!