Įdarytas karpis


Sudėtingumas: 5
Ingridientai:
6 asmenims
1-1,5 kg dydžio karpis,
2 vidutinio dydžio morkos,
2 svogūnai,
3 šaukštai alyvuogių aliejaus,
0,5 stiklinės manų kruopų,
0,5 stiklinės džiūvėsėlių,
stiklinė pieno,
žuvies prieskoniai,
druska,
žalumynai,
100 g lašinukų arba šoninės,
1 kiaušinis.

Gaminimas:
Karpį nuskusti, išvalyti ir nuplauti. Išimti žiaunas ir akis. Atsargiai nulupti karpio odą perpjaunant pagrindinį nugarkaulį prie uodegos ir galvos. Išimti iš žuvies mėsą ir kaulus. Svogūnus ir morkas smulkiai supjaustyti ir kepinti alyvų aliejuje (2/3 viryklės galingumo) 5 min. Žuvies mėsą sumalti kartu su lašinukais ir dėti į dubenį. Sudėti atvėsintus svogūnus su morkomis, džiūvėsėlius, piene išbrinkusias manų kruopas, įmušti kiaušinį, sudėti prieskonius. Gautą masę gerai išmaišyti ir atsargiai sukimšti į žuvies odą. Perforuotą puodą uždėti ant tokio pat skersmens puodo su vandeniu. Žuvį dėti į perforuotą puodą ir virti ant garų apie 1 vai. Tada gerai atvėsinti, papuošti žalumynais ir patiekti į stalą.
Tinka vartoti su:

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Žaibolaidis 2012-12-12 01:10:16
Tai ne įdarytas, o farÅ¡iruotas karpis, plius dar galiu dadÄ--ti kad labai jau paprastas (prastas) variantas.