Grybų ir makaronų apkepas
Sudėtingumas: 2
Ingridientai:
200 g. makaronų ,
vandens,
400 g. sūdytų ar savo sultyse virtų grybų,
2 svogūnai,
60 - 80 g. rūkytos nugarinės,
2 kiaušiniai,
0,5 stiklinės pieno,
druskos,
pipirų,
1 šaukštas grietinės,
1 šaukštas tarkuoto sūrio,
1 šaukštas sviesto.
Gaminimas:
Makaronus išvirti pasūdytame vandenyje, nuvarvinti ir supjaustyti 2 - 3 cm ilgio gabalėliais. Rūkytą nugarinę supjaustyti kubeliais ir pakepinti su kaoptais grybais ir svogūnais. Paruoštus produktus sudėti sluoksniais į formą. Apatinį ir viršutinį sluoksnį dėti makaronų. Kaiušinius išplakti su pienu, druska ir pipirais ir supilti ant produktų. Viršų patepti grietine, apibarstyti tarkuotu sūriu ir kepti 180 - 200 laipsnių Celsijaus temperatūroje, kol paviršius gražiai paraus ir apkepas iškeps.
Tinka vartoti su: Patiekti su troškintomis morkomis ir burokėlių arba pomidorų salotomis.
Pasidalink su draugais!
Receptų kategorijos
Naujas komentaras
Recepto komentarai
Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!