Avižinė duona
Ingridientai:42 g kubelis mielių.
1 arb. š. cukraus;
500 ml drungno pieno;
750 g miltų;
250 g avižinių dribsnių;
25 g druskos;
Riebalų skardai ištepti.
Gaminimas
Mieles sutrupinti į dubenėlį, suberti cukrų, supilti pieną ir viską išmaišyti. Užsijoti 2/3 miltų ir vėl pamaišyti. Likusius miltus užsijoti ant viršaus, dubenėlio kraštuose paskirstyti avižinius dribsnius su druska. Tešlą palaikyti šiltoje vietoje apie 20-30 min., kad pakiltų. Paskui gerai išminkyti. Tešla turi lengvai atsiskirti nuo dubenėlio kraštų. Jei ji per kieta, įpilti truputį pieno, jei lipni- įberti miltų. Truputį miltų pabarstyti ant stalo ar lentos ir tešlą minkyti rankomis. Suformuoti 1 arba 2 kepalus, pavolioti avižiniuose dribsniuose ir dėti ant skardos. Aptepti pienu.
Kepalus dar 20-30 min. laikyti šiltoje vietoje, kad pakiltų. Paskui vėla aptepti pienu ir iš anksto įkaitintoje orkaitėje kepti apie 30 min. Kepant į orkaitę įstatyti indą su vandeniu.
Pasidalink su draugais!
Receptų kategorijos
Naujas komentaras
Recepto komentarai
Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!