20 rezultatų ieškant "siltu paruosimo budas"

Burokėlių gira

Burokėlių gira Sudėtingumas: 1 Ingridientai: 1 kg sužiedėjusios ruginės duonos, 0,5 kg burokėlių, 5 l vandens Gaminimas: Burokėlius nuvalyti, supjaustyti. Duonos riekeles apskrudinti orkaitėje, sumaišyti su burokėliais, užpilti šiltu vandeniu. Laikyti šiltoje vietoje 2-3 dienas. Ši..

Recepto vertinimas: 0

Tikras itališkas Tiramisu

Tikras itališkas Tiramisu Patiekalo šalis: Italija Sudėtingumas: 3 Ingridientai: Kažkada vienas italas, gamindamas šį desertą paaiškino, kad taip gamindavo jo mama, todėl tai ir yra tikrasisi itališkas tiramisu.400 g. biskvitinių pirštelių (arba kitaip tariant didesnio pakelio - i�..

Recepto vertinimas: 4

Makaronai su graikinių riešutų padažu

Makaronai su graikinių riešutų padažu Sudėtingumas: 2 Ingridientai: 300 g makaronų vandens druskos 1 šaukštas sviesto arba margarino Padažui: 75 g susmulkintų graikinių riešutų 25 g sviesto arba margarino 2 česnako skiltelės (išspausti) 200 ml grietinėlės ½ šaukštelis druskos..

Recepto vertinimas: 0

Citrinos sultyse marinuotos obuolių skiltelės

Citrinos sultyse marinuotos obuolių skiltelės Sudėtingumas: 2 Ingridientai: 1 ½ kg rūgštokų obuolių Pirmajam marinatui: 1 l vandens 100 ml spirituoto acto (12%) arba 50 ml gryno acto (24%) 2 šaukšteliai druskos Antrajam marinatui: 500 ml vandens 500 ml cukraus 150 dl šviežiai išspaus..

Recepto vertinimas: 0

Biri ryžių košė

Biri ryžių košė Sudėtingumas: 1 Ingridientai: 345 g ryžių, 725 g vandens. 35 g sviesto, druskos. Gaminimas: Kruopos beriamos į verdantį pasūdyta vandenį ir verdamos ant nekarštos viryklės. Išvirusios pilamos ant rėčio ir plaunamos karštu vandeniu, nuvarvinamos. Paskui dedamos į k..

Recepto vertinimas: 3

Picos pagrindas / padas (plonapadė)

Picos pagrindas / padas (plonapadė) Ingridientai: 20 gramų mielių nepilna stiklinė šilto pieno 2 arbatiniai šaukšteliai druskos 2 arbatiniai šaukšteliai cukraus 4 valgomieji šaukštai aliejaus 1 kiaušinis miltai pagal poreikį, kad tešla neliptu prie rankų (apie 500 gramų) Gam..

Recepto vertinimas: 4

Blynai su obuoliais

Blynai su obuoliais Sudėtingumas: 2 Ingridientai: 1.6 stiklinės miltų, 2.4 stiklinės pieno, mielių, druskos, šaukštelis cukraus, 3.0,5 šaukšto sviesto, 4.3 kiaušiniai, obuolių. Gaminimas: Miltai sumaišomi su šiltu pienu ir mielėmis, ir pastatomi, kad iškiltų. Po kurio laiko pri..

Recepto vertinimas: 1

Spanguolių uogienė

Spanguolių uogienė Patiekalo šalis: Lietuva Sudėtingumas: 3 Ingridientai: 1kg spanguolių, 1kg cukraus, citrinų žievelių. Gaminimas: Išsirpusios uogos perrenkamos ir nuplaunamos. Po to supiltos sietelyje įleidžiamos į karštą (85—90° C) vandenį 2—3 min., kad suminkš..

Recepto vertinimas: 0

Šilkinė košė su kruopomis

Šilkinė košė su kruopomisIngridientai:Stiklinė miežinių kruopų, 3—4 bulvės, druskos.Gaminimas Miežinės kruopos užpilamos šiltu vandeniu. Išmirkusios išverdamos vandenyje. Baigiant virti pasūdomą, sudedamos tarkuotos bulvės ir maišoma, kad neprisviltų. Valgoma su spirgu�..

Recepto vertinimas: 3

Džiovintų vaisių kompotas

Džiovintų vaisių kompotasIngridientai:300g įvairių džiovintų vaisių (obuolių, kriaušių, slyvų, vyšnių, razinų), 100 g cukraus, truputis cinamono, pora gvazdikėlių, l,5l. vandens.Gaminimas Džiovinti vaisiai nuplaunami šiltu vandeniu, užpilami šaltu ir iš lengvo verdama, kol ..

Recepto vertinimas: 0

Juoda ruginė duona

Juoda ruginė duonaIngridientai:10kg stambiai maltų ruginių nusijotų miltų, 5l. vandens, 100g druskos, raugo.Gaminimas Vanduo pašildomas, suberiamą 1/3 miltų, supilamas šiltame vandenyje išleistas raugas ir, gerai išmaišius, tešlos paviršius pabarstomas miltais. Duonkubilis šiltai a..

Recepto vertinimas: 3

Paprastas pyragas

Paprastas pyragasIngridientai:1 kg miltų, 1/2l. pieno arba vandens, 15—30 g mielių, 10 g druskos, 50 g cukraus, 1 kiaušinis aptepimui.Gaminimas Pienas pašildomas iki 35°C. Į dubenėlį, kuriame bus maišoma, suberiama pusė miltų. Mielės sutrupinamos į stiklinę ir ištrinamos..

Recepto vertinimas: 3

Bandelės

BandelėsIngridientai:1kg miltų, 1/2 stiklinės pieno, 40g mielių, 150g cukraus, 4—5 tryniai, 100—150g sviesto, 7g druskos, citrinos žievelių. Vietoj pieno galima vartoti grietinėlę. Tuomet 1/3 mažinama sviesto norma. Varškės masei: l/2kg varškės, 2 tryniai, 100g..

Recepto vertinimas: 5

Trupininis

TrupininisIngridientai:1/2kg miltų, 6 kiaušiniai, 300g sviesto, 1 stiklinė grietinės, 100g cukraus, vanilinio cukraus, 2 dėžutės kondensuoto pieno su cukrumi.Gaminimas Sviestas išsukamas, mušama po kiaušinį, beriama po šaukštą cukraus ir sukama, kol sudedami visi kiaušiniai ir c..

Recepto vertinimas: 0

Virtas upėtakis

Virtas upėtakisIngridientai:800 g upėtakių, 1 citrina, 20 g sviesto, prieskoninių daržovių (morka, petražolė, poras, gelsvės), druskos, 1 stiklinė krienų arba garstyčių padažo (žiūrėti "Padažai").Gaminimas Paruoštas upėtakis užpilamas parūgštintu citrinos sultimis šiltu..

Recepto vertinimas: 0

Varškės pudingas su riešutais

Varškės pudingas su riešutaisIngridientai:500 g varškės, 5 kiaušiniai, 1/2 stiklinės cukraus, 4 šaukštai džiūvėsių, 100 g razinų, 50 g riešutų, citrinos ar apelsino žievelė, 3 šaukštai sviesto.Gaminimas Riešutus sukapoti, apkepti orkaitėje ir sugrūsti kartu su 2 šaukš..

Recepto vertinimas: 0

Kokosiniai orinukai

Kokosiniai orinukaiIngridientai:3 kiaušinių baltymai, 250 g cukraus, žiupsnelis druskos, 250 g kokosų drožlių, pakelis vanilinio cukraus. Glajui: 100 g juodojo šokolado.Gaminimas Kiaušinių baltymus su puse kiekio cukraus ir žiupsneliu druskos išplakti iki standžių putų. Likusį cukr..

Recepto vertinimas: 0

Vokiškas Kalėdų keksas

Vokiškas Kalėdų keksasIngridientai:450g. miltų, 125g. tirpinto sviesto, 5 kiaušinių tryniai, 2 šaukštai cukraus, 150g. razinų, 75g. citrusinių vaisių cukatų, 150g. grustų riešutų, 100ml. pieno, 4 šaukštai romo, 7g. sausų mielių, 2 lašai vanilės esencijos, citrinos žievelė, �..

Recepto vertinimas: 0

Skanūs kūčiukai

Skanūs kūčiukaiIngridientai:600 g. miltų tešlai, 100 g. miltų kočiojimui, 250 g. cukraus, 80 g. margarino arba sviesto, 70 g. aguonų, 40 g. mielių, druskos, vandens.Gaminimas Į pašildytą vandenį (ne verdantį) dėti sutrupintas mieles, margariną, druską; ištirpdyti ištrinti iki vie..

Recepto vertinimas: 0

Naminiai ledai su šokoladu

Naminiai ledai su šokoladuIngridientai:4 kiaušiniai8 šaukštai cukraus25 g. vanilinio cukraus1 l pieno25 g. juodojo šokoladoGaminimasKiaušinių trynius išsukame su cukrumi ir su vaniliniu cukrumi. Pieną užviriname. Į kiaušinių masę pamažu maišydami pilame verdantį pieną. Ledus atvės..

Recepto vertinimas: 0

Raktiniai žodžiai: siltu paruosimo budas