Ypatingosios salotos su rūkytomis lašišomis
Sudėtingumas: 3
Ingridientai:
Gūžė garbanotųjų salotų lapų ar „Poli“ salotų (200 g),
200 g ryžių „Jazmin“ ir raudonųjų ryžių „Blue Dragon“,
100 g šviežių saldžiųjų paprikų,
100 g konservuotų agurkėlių,
1/2 poro šaknies,
150 g šaltai rūkytų lašišų filė,
2 valgomieji šaukštai baltojo vyno acto,
4 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus,
2 valgomieji šaukštai majonezo,
1 valgomasis šaukštas cukraus,
švieži malti juodieji pipirai, druska,
švieži petražolių lapeliai.
Gaminimas:
Salotų lapus nuplaukite, nusausinkite. Suplėšykite nedideliais kaspinėliais. Dalį lapų palikite patiekalui papuošti.
Išvirkite ryžius.
Mažus konservuotus agurkėlius supjaustykite kubeliais. Nuplaukite porą, perpjaukite poro šaknį išilgai per pusę, supjaustykite smulkiais pusžiedžiais, šviežią saldžiąją papriką – nedideliais kubeliais.
Viską suberkite į gilų dubenį. Įberkite prieskonių, dėkite majonezo, ir viską gerai sumaišykite.
Paruoštas salotas apipilkite užpilu, kuriam paruošti reikia: aliejaus, vyno acto, cukraus, prieskonių ir petražolių lapelių.
Viską sumaišykite.
Rūkytų lašišų filė supjaustykite plonomis juostelėmis.
Į lėkštės vidurį dėkite konditerinę apvalią formelę. Į jos vidų iki pusės pridėkite paruoštų salotų, paspauskite, tada sudėkite lašišų juosteles, o ant viršaus - likusias salotas. Viską gerai suspauskite.
Puoškite likusiais salotų lapais bei lašišų juostelėmis.
Tinka vartoti su: altasis sausas vynas „Coto de Hayas fermentado en Barrica“, Ispanija.
Pasidalink su draugais!
Receptų kategorijos
Naujas komentaras
Recepto komentarai
Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!