Žvėrienos troškinys

Ingridientai:
4—5 žalios bulvės,
400 g žvėrienos (briedienos, stirnienos, šernienos ar kt.),
stiklinė pupelių,
2 svogūnai,
morka,
2 obuoliai,
50 g sviesto ar margarino,
3 kadagio uogos,
druskos,
vandens.
Gaminimas
Žvėriena supjaustoma gabaliukais ir nakčiai užpilama saldžiarūgščiu marinatu. Pupelės pamerkiamos šiltame vandenyje. Rytojaus dieną žvėriena apkepinama riebaluose, sudedama į greitpuodį, ant viršaus išbrinkintos pupelės, griežinėliais supjaustytos bulvės, svogūnas, morka, obuolių skiltelės, pasūdomą, sudedamas sviestas, kadagio uogos, užpilama karšto vandens, kad vos apsemtų, sandariai uždaroma ir ant silpnos ugnies troškinama 30— 40 min. Valgoma su raugintais agurkais arba kopūstais.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!