Žirnių ir kriaušių salotos

Ingridientai:
350 g šaldytų arba šviežių virtų žirnių,
350 g prinokusių, bet kietesnių kriaušių,
25 g sviesto,
1-2 arbatiniai šaukšteliai džiovintų peletrūnų,
šviežiai maltų juodųjų pipirų,
žalių peletrūnų šakelių papuošti salotoms.
Gaminimas
Žirnius išverdame. Sviestą pakaitiname ant labai silpnos ugnies, sudedame supjaustytas kriaušes ir pakaitiname 5 min., kol suminkštėja, bet neištyžta. įmaišome džiovintus peletrūnus. Nuvarviname žirnelius ir suberiame į kriaušes, pasūdome, įberiame pipirų ir atsargiai viską sumaišome. Žirnius su kriaušėmis sudedame į pašildytą lėkštę, apšlakstome sultimis, likusiomis po kepimo. Tiekdami puošiame salotas peletrūnų šakelėmis.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!