Žiedinių kopūstų sriuba


Sudėtingumas: 1
Ingridientai:
500 g žiedinių kopūstų,
1 svogūno,
30 g sviesto,
20 g miltų,
100 g baltojo vyno,
0,75 litro sultinio,
1 šaukštelio citrinos sulčių,
100 g pieno,
2 šaukštų grietinėlės,
100 g tepamo sūrio su krapais,
baltųjų pipirų,
druskos,
malto muskato,
30 g virto kumpio,
1 šaukšto pjaustytų petražolių lapelių.
Gaminimas:
Žiedinį kopūstą nuvalyti, padalyti į mažas „rožytes“. Svogūną nuvalyti, susmulkinti, dėti į puode pakaitintą sviestą, pakepinti, pabarstyti miltais, dar truputį pakepinti. Supilti sultinį, pieną, grietinėlę, citrinos sultis, užvirinti, sudėti žiedinio kopūsto „rožytes“, sumažinti ugnį iki minimumo, pavirti 20 min.. Kelias „rožytes“ kiaurasamčiu išgriebti, padėti šalia. Į sriubą įmaišyti tepamą sūrį ir rankiniu smulkintuvu viską susmulkinti. Sriubą paskaninti druska, pipirais, muskatu. Sudėti likusias „rožytes“, pjaustytą kumpį, dar truputį pašildyti. Prieš patiekiant pabarstyti petražolių lapeliais.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!