ŽIEDINIŲ KOPŪSTŲ SALOTOS

Ingridientai:
1 nedidelė žiedinio kopūsto galvutė
1 stiklinė pieno
1 stiklinė vandens
3 šaukštai vyno acto
1 šaukštelis medaus
0,5 šaukštelio garstyčių
4 šaukštai sėmenų aliejaus
1 šaukštas kapotų salierų lapų
2 šaukštai kapotų petražolių
druskos, baltųjų pipi
Gaminimas
Kopūsto lapai nuskabomi, o galvelė kotu į viršų 10 minučių panardinama į šaltą vandenį, kad išplauktų nešvarumai. Paskui išskirstome žiedinėliais ir patrumpinami koteliai. Pienas su vandeniu užvirinami ir sudedami žiedinėliai. Paverdami apie 15 minučių, išgriebiami, nusausinami ir atvėsinami. Actas išplakamas su druska, pipirais, medumi ir garstyčiomis, supilamas aliejus. Žiedinėliai sudedami įįdubenėlįį ir užžpilami padažžu. Dubenįėlis žuždengiamas ir ačpie 30 minučių palaikoma, kad geriau įsižgertų. Salotos patiekiamos apibarstytos salierųų lapeliais ir petražolėmis.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!