Žaliųjų citrinų sriuba (Sopa de lima)
Ingridientai:2 vištienos krūtinėlės filė;
2 vištienos kepenėlės;
2 česnako skiltelės;
1 geltonasis svogūnas;
1 mažas baltasis svogūnas;
1 mažas raudonasis svogūnas;
4 šakelės šviežių kalendrų;
Druska ir ką tik malti juodieji pipirai;
3 pomidorai;
1 maža žaliosios paprikos ankštis;
Maždaug 2 cm gabalėlis cinamono lazdelės;
1 gvazdikėlis;
3 kartus ant peilio galo kmynų;
½ arb. š. džiovintų raudonėlių;
4 žaliosios citrinos;
30 g sviesto;
1 tortilija;
1 valg. š. alyvuogių aliejaus;
1 avokadas.
Gaminimas
Vištienos krūtinėlės filė bei kepenėles nuplaukite ir nusausinkite. Česnako skilteles ir svogūnus nulupkite. Kalendras nuplaukite. Užvirinkite 1,5 l vandens su 1 česnako skiltele, geltonuoju svogūnu ir kalendromis. Pasūdykite, įdėkite vištienos krūtinėlės filė, uždenkite ir virkite 20-30 min. ant vidutinės ugnies. Likus 10 min. įdėkite vištienos kepenėles.
Baltąjį ir raudonąjį svogūnus supjaustykite smulkiais kubeliais. Pomidorus nuplikykite, nulupkite odelę ir sukapokite. Paprikos ankštį įpjaukite ir, pašalinę sėklas bei pertvarėles, smulkiai supjaustykite. Česnako skiltelę, cinamono lazdelę, gvazdikėlį, kmynus ir raudonėlius sudėkite į sausą keptuvę ir kiek paskrudinkite. Jokiu būdu neprisvilinkite. Išimkite ir atidėkite į šalį.
Vištienos filė ir kepenėles išimkite iš puodo, sultinį perpilkite per sietelį. Paskrudintus prieskonius su šiek tiek sultinio sutrinkite plaktuve ir supilkite atgal į sultinį. Vištienos filė ir kepenėles supjaustykite juostelėmis ir uždengę atidėkite į šalį. Žaliąsias citrinas nuplaukite šiltu vandeniu. Vieną citriną supjaustykite griežinėliais, dvi- į keturias dalis, iš likusios išspauskite sultis.
Sviestą įkaitinkite puode. Jame keletą minučių pakepkite baltojo ir raudonojo svogūno kubelius. Sudėkite supjaustytą papriką ir dar apie 1-2 min. kepkite, tada sudėkite pomidorus ir troškinkite 5 min. maišydami. Supilkite žaliosios citrinos sultis ir sultinį. Sudėkite vištienos filė ir kepenėles. 2 min. virkite ant vidutinės ugnies. Pagardinkite druska ir pipirais.
Tortiliją supjaustykite juostelėmis. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir jame apkepkite tortilijos juosteles iki aukso geltonumo. Išimkite ir sudėkite ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų aliejus. Avokadą nulupkit, pašalinkite kauliuką ir supjaustykite minkštimą skiltelėmis.
Sriubos lėkštes išklokite žaliosios citrinos griežinėliais. Įpilkite karšto sultinio su vištiena. Sudėkite tortilijų juosteles. Atskirai patiekite avokadus ir žaliųjų citrinų skilteles.
Pasidalink su draugais!
Receptų kategorijos
Naujas komentaras
Recepto komentarai
Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!