Ypatinga veršiena

Ingridientai:
0,5 kg veršienos,
0,5 kg bulvių,
2 skiltelės česnako,
0,5 šaukštelio citrinos sulčių,
aliejaus,
stiklinė sultinio,
0,5 šaukšto sviesto,
druskos,
pipirų,
žiupsnelis muskato riešutų,
žiupsnelis kardamono ir cinamono.
Gaminimas
Mėsą nuplauti ir gerai išmaigyti rankomis. Pusę česnako skiltelės sutrinti su druska, muskato riešutais, kardamonu ir cinamonu. Šiuo prieskonių mišiniu įtrinti mėsą, keliose vietose prieš tai ją pradūrus. Kitą pusę česnako skiltelės sutrinti su druska, pipirais, citrinos sultimis ir sviestu. Šiuo mišiniu taip pat ištepti mėsą. Mėsą valandai palikti vėsioje vietoje, tuomet įdėti į troškintuvą, apdėti sviesto gabaliukais ir 15 minučių kepti karštoje orkaitėje.
Bulves nuskusti, supjaustyti griežinėliais. Iš troškintuvo išėmus apkepintą mėsą sudėti dalį bulvių, apibarstyti jas druska, pipirais ir smulkiai pjaustytais česnakais, vėl įdėti mėsą, užpilti ją likusiomis bulvėmis, įpilti sultinio ir sudėti sviestą. Troškintuvą uždengti ir kepti orkaitėje apie 1,5 val. Likus 15 minučių troškintuvą atidengti, kad kepsnys gražiai paraustų. Bulves ir griežinėliais papjaustytą mėsą sudėti į pašildytą pusdubenį ir aplieti padažu, kuriame ji troškinosi.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!