Vištiena su raudonuoju migdolų padažu (Pollo almendrado rojo)
Ingridientai:Vištai virti:
1 išdarinėta višta;
1 morka;
1 svogūnas;
1 česnako skiltelė;
1 citrininės melisos lapas;
1-2 citrinos lapai;
Druska ir pipirai;
Po 2 karus ant peilio galo džiovintų čiobrelių ir mairūnų.
Padažui:
1 svogūnas;
1 česnako skiltelė;
3 pomidorai;
2 valg. š alyvuogių aliejaus;
1 valg. š pomidorų padažo;
60 g maltų migdolų;
125 ml chereso (Cheres spirituoto vyno- isp. Jerez / pranc. Xérèz / angl. Sherry)
Kepimui:
1 valg. š. alyvuogių aliejaus;
1 valg. š sviesto.
Gaminimas
Vištą supjaustykite dalimis. Morką nuskuskite, nuplaukite ir supjaustykite gabaliukais. Svogūną ir česnako skiltelę nulupkite. Svogūną stambiai supjaustykite. 1 l vandens įkaitinkite puode. Sudėkite vištą, morką, svogūną, česnako skiltelę, citrininę melisą ir citrinos lapus. Pagardinkite druska, pipirais, čiobreliais ir mairūnais. Uždengę virkite ant vidutinės ugnies 35-50 min., kol vištiena suminkštės. Tai priklauso nuo vištos jaunumo bei dydžio.
Tuo metu paruoškite padažą. Svogūną ir česnako skiltelę nulupkite. Svogūną sukapokite. Pomidorus nuplikykite, pašalinkite odeles bei sėklas. Aliejų įkaitinkite keptuvėje ir pakepkite svogūną. Po kelių minučių sudėkite česnaką ir nukelkite nuo viryklės. Plaktuvu sutrinkite svogūną, česnaką, pomidorus ir pomidorų padažą. Sudėkite migdolus ir įpilkite chereso. Gautą mišinį ir 250 ml vištienos sultingos supilkite į puodą ir troškinkite 5-6 min.
Vištienos gabaliukus išimkite iš sultinio. Keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų, įdėkite sviestą ir trumpai apkepkite vištienos gabaliukus iš visų pusių. Patiekite su padažu ir ryžiais arba tortilijomis.
Pasidalink su draugais!
Receptų kategorijos
Naujas komentaras
Recepto komentarai
Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!