Virtų bulvių kotletai
Ingridientai:1 kg bulvių
400g varškės
2 kiaušiniai
5-6 šaukštai miltų
druskos
aliejaus kepimui
Padažui:
250 g lašinukų
1 didelis svogūnas
2 šaukštai grietinės
mairūno
Paruošimo būdas:
Bulves su lupenomis išvirti. Atvėsinti , nulupti. Nuluptas bulves ir varškę sumalti mėsmale. Įmušti kiaušinius, pasūdyti , sudėti miltus ir išminkyti. Jei matote , kad masė per skysta dar įdėkite miltų. Formuokite nedidelius kotletukus , juos apvoliokite miltuose ir dėkite į įkaitintą keptuvę ir apkepkite iš abiejų pusių. Kepti reikės apie 6-8 min kol gražiai paruoduos. Šiuos kotletukus skanu valgyti su spirgučiu padažu ar grietine.
Spirgučių padažą pagaminsite šiuo būdu: lašinukus ir svogūną supjaustykite smulkiai ir čirškinkite keptuvėje, kol susidarys spirgučiai, suberkite mairūną ir sudėkite grietinę.
Skanaus!
Pasidalink su draugais!
Receptų kategorijos
Naujas komentaras
Recepto komentarai
Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!