Virtinukai su varške

Ingridientai:
Tešlai:

250 g miltų;
75 ml pieno;
2 kiaušiniai;
Truputį cukraus ir druskos.

Įdarui:

400 g varškės;
50 g cukraus;
1 kiaušinis;
Žiupsnelis druskos.

Padažui:

Sviesto;
Grietinės.
Gaminimas
Įdarui skirtą varškę kelis sykius permalkite. Paskaninkite cukrumi, druska. Įmuškite kiaušinį ir išmaišykite.

Tešlai pieną išplakite su druska, cukrumi ir 1 kiaušiniu. Suberkite miltus ir užmaišykite kietoką tešlą. Iškočiokite 1-1,5 mm storio lakštą, patepkite jį likusio kiaušinio plakiniu. Nedidele stiklinaite arba formele išspauskite skritulius. Dėkite ant jų po šaukštelį įdaro, perlenkite pusiau ir gerai užspauskite kraštus. Virtinukus meskite į verdantį sūdytą vandenį (apie 4 l vandens). Virkite 6-8 minutes. Išgriebkite kiaurasamčiu, dėkite į lėkštes ir užpilkite tirpintų sviestu bei grietine.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!