Virtiniai su kopūstais ir grybais

Ingridientai:
Tešlai:
2 stiklinės miltų,
1 kiaušinis,
0,5 stiklines vandens,
1 šaukštai aliejaus,
druskos.

Įdarui:
1/2 kg kopūstų,
1 svogūnas,
100 g džiovintų grybų.
1 šaukštas sviesto,
druskos

Gaminimas
Įdarui džiovintus grybus išverdame pasūdytame vandenyje, išgriebiame, nuvarviname ir smulkiai supjaustome. Apvirtus smulkiai supjaustytus kopūstus pakepiname svieste su susmulkintu svogūnu, sudedame išvirtus supjaustytus džiovintus grybus, maišydami dar pakepiname, pasūdome ir išmaišome. Iš miltų, kiaušinio, vandens, druskos ir trupučio aliejaus užminkome tešlą ir palaikome pusvalandį kambario temperatūroje, kad sustingtų. Po to ant pabarstytos miltais lentelės plonai iškočiojame tešlą, formele arba stikline išpjauname skritulėlius, ant jų dedame po arbatinį šaukštelį paruošto įdaro, užlenkiame kraštus, juos suspaudžiame arba užraitome. Virtinius dedame į verdantį pasūdytą vandenį, verdame 5-10 min., kol iškyla į paviršių. Išgriebiame, nuvarviname, dedame į gilesnę lėkštę, užpilame tirpintu sviestu grietine ir tuoj pat tiekiame į stalą

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!