Virtas rūkytas kumpis

Ingridientai:
800g rūkyto kumpio,
prieskonių ir prieskoninių daržovių, stiklinė krienų padažo (karšto).
Gaminimas
Rūkytas kumpis dažniausiai verdamas, nes kepamas būna per sūrus. Pirmiausia kumpis išmirkomas šaltame vandenyje. Iš jo išimamas ir dedamas į puodą su šaltu vandeniu. Jam užvirus, sudedamos prieskoninės daržovės, prieskoniai ir verdama tol, kol suminkštės. Išvirtas paliekamas tame pačiame sultinyje, kol atauš. Toks kumpis sultingesnis.
Patiekiamas supjaustytas gražiomis plonomis riekutėmis. Šiltas dažniausiai valgomas užpiltas krienų padažu. Be to, prie rūkyto kumpio duodama krienų, burokėlių, raugintų kopūstų ar agurkų.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!