Virta veršiena su ryžiais


Sudėtingumas: 3
Ingridientai:
1.600 g veršienos,
2.2 stiklinės vandens,
3.1 šaukštas sviesto,
4.1 svogūnas,
5.1 šaukštas miltų,
druskos, pipirų,
6.1 šaukštas grietinės,
7.2 kiaušinio tryniai,
8.1 stiklinė ryžių,
9.2 stiklinės vandens,
druskos.
Gaminimas:
Mėsą supjaustyti gabalais, sudėti į šaltą vandenį ir virti ant mažos ugnies, kol suminkštės. Supjaustytą svogūną, patroškinti svieste, kol pasidarys skaidrus, tada įberti miltų. Kai jie pagels, įpilti mėsos sultinio ir pavirinti 5-6 minutes. Padažą pagardinti, sudėti į jį kiaušinių trynius, sumaišyti su grietine, truputi pakaitinti ir užpilti ant mėsos. Ryžius sudėti į verdantį vandenį, uždengti ir virti 20-25 minutes. Kai išvirs, pasūdyti. Mėsą ir ryžius patiekti atskirai arba paimti apvalią formą, ją kietai prikimšti ryžių, paskui išversti juos į dubenį, ant viršaus sudėti troškintą mėsą ir viską užpilti padažu. Prie šio valgio tinka troškintos morkos ir žirniai. Skanaus!

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!