Vidutinio kietumo mielinė tešla

Ingridientai:
500 g miltų;
20-30 g mielių;
100-150 g cukraus;
100 g sviesto;
250 ml pieno;
1-2 kiaušiniai;
Žiupsnelis druskos.
Gaminimas
Miltus persijoti į dubenėlį arba ant lentos. Kauburėlio viduryje padaryti įdubimą, į jį sutrupinti mieles, įberti 50 g cukraus ir pilti drungną pieną. Atsargiai išmaišyti kauburėlio vidurį. Jį apibarstyti miltais ir uždengus 15 min. laikyti šiltoje, be skersvėjų vietoje. Paviršiuje turi atsirasti įtrūkimų. Ant miltų kauburėlio kraštų dėti kiaušinius, berti druską bei likusį cukrų. Sviestą ištirpinti nedideliame kiekyje šilto pieno ir supilti į kauburėlio vidurį. Viską bendrai sumaišyti. Jei tešla per kieta, galima įpilti dar šiek tiek pieno. Tešlą padaužyti, kol ims darytis pūslės ir ji lengvai atsiskirs nuo pagrindo. Tada uždengti švariu lininiu audeklu ir dar kartą apie 30 min. palikti, kad iškiltų. Tešlos kiekis turi padidėti dvigubai. Tešlą suspausti rankomis ir suformuoti norimą formą. Suformuotas kepinys prieš kepimą turi dar truputį pakilti. Kepinį kepti iš anksto iki 200°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje. Kepimo laikas priklauso nuo kepinio formos.

Pastaba: Šis receptas tinka bet kuriam mieliniam pyragui. Vaisių pyrago pagrindui reikėtų naudoti ¾ nurodytų produktų.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!