Veršienos vyniotinis
Ingridientai:1kg veršienos kumpio,
40 g sviesto,
1 morka,
1 petražolė,
saliero,
česnako,
prieskonių (pipirų, lauro lapelių, kalendrų),
druskos,
prieskoninių daržovių.
Gaminimas
Mėsa storesnėse vietose įpjaunama, pamušama, įtrinama su druska sumaišytais prieskoniais, sutrintu česnaku. Paskui ji susukama, įvyniojama į sudrėkintą celofaną ar marlę ir virvele surišama. Išimtas kaulas sukapojamas ir su prieskoniais bei prieskoninėmis daržovėmis 20 min pavirinamas. Tada į šį sultinį sudedamas vyniotinis ir verdamas ant silpnos ugnies 1—1,5 val.
Išviręs vyniotinis supjaustomas griežinėliais, sudedamas į pašildytą pusdubenį, pašlakstomas sviestu ir pakraščiais apdedamas troškintomis ar virtomis daržovėmis: žiediniais kopūstais, morkomis, žirneliais. Atskirai duodama bruknių košė, marinuoti vaisiai.
Pastabos:
Šį vyniotinį galima patiekti ir šaltą. Tada išimtas iš sultinio jis paslegiamas.
Pasidalink su draugais!
Receptų kategorijos
Naujas komentaras
Recepto komentarai
Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!