Veršienos suktinukas
Ingridientai:1 kg veršienos,
2 riekelės pyrago,
1 kiaušinis,
kvapiųjų pipirų,
200 g džiovintų slyvų,
300 g razinų,
3-4 morkos,
100 g sviesto,
3 skiltelės česnako,
2 svogūnai,
keli laurų lapeliai,
100 g rūkytų lašinukų,
1 l obuolių sulčių,
druskos.
Gaminimas
Mėsą nuplauname, mirkome obuolių sultyse. Nusausiname. Išmušame. Įtriname pipirų, česnakų, druskos mišiniu. Morkas ir svogūnus sutarkuojame per stambią trintuvę. Troškiname svieste. Sudedame razinas, susmulkintas (stambiai) slyvas, smulkiai pjaustytus lašinukus, troškintas morkas su svogūnais, druska, kaušiniu į dubenį, išmaišome ir išklojame ant mėsos lygiu sluoksniu. Susukame. Surišame. Dedame įį paruoštąą skardąą, užpilame obuolių sultimis, įįmetame laurų lapelius, kepame. Retkarččiais aplaistome sultimisąą. Suktinuką atvėsiname paslėgtą tarp dviejųų lenteliųų.
Pasidalink su draugais!
Receptų kategorijos
Naujas komentaras
Recepto komentarai
Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!