Veršienos kepsnys su daržovėmis


Sudėtingumas: 3
Ingridientai:
Produktai 4 porcijoms: 

7 kg veršienos be kaulų
100 g plonais griežinėliais pjaustytų lašinukų
l kubelis koncentruoto mėsos sultinio
100 ml vandens
30 g sviesto
1 šalavijo šakelė
Maltų pipirų, druskos

Gaminimas:
1. Keptuvę įkaitiname iki 220 oC. Šalavijo šakelę susmulkiname ir užberiame ant veršienos. Mėsą užklojame lašinių griežinėliais. Skardoje išlydome sviestą, dedame veršieną ir 30 min. kepame orkaitėje.
2. Vandenį pakaitiname ir jame ištirpiname sultinio koncentratą. Įberiame šiek tiek druskos, pipirų ir sultinį užpilame ant mėsos. Karštį sumažiname iki 200 oC. Nuolat laistydami sultiniu, mėsą kepame dar 30 min.
3. Išjungiame orkaitę ir joje dar 10 min. paliekame mėsą. Nuo skardos dugno nugramdyta masę sumaišome su sultiniu ir supilame į padažinę.
4. Kepsnį patiekiame su daržovėmis (morkomis, pomidorais, ropėmis, šparaginėmis pupelėmis, svogūnais arba pievagrybiais), virtomis mėsos sultinyje arba nuo kepimo likusiame skystyje.

Emma Kingsgarden
Kiekvieno skoniui
Gardūs patiekalai Jūsų svečiams

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!