VERŠIENA SU OBUOLIAIS IR SLYVOMIS

Ingridientai:
0,5 kg minkštos veršienos
4 obuoliai
stiklinė slyvų (be kauliukų)
3 šaukštai sviesto
nepilna stiklinė grietinėlės
šaukštelis kmynų
druskos

Gaminimas
Veršiena supjaustoma pusės palštakos dydžio gabaliukais, išmušama, apibarstoma druska, kmynais, ir abi pusės apkepamos įkaitintame svieste. Apkepinta mėsa užpilama grietinėle ir patroškinama.
Obuoliai nulupami, supjaustomi skiltelėmis, sudedami į puodą, uždedama sviesto ir pavirinama, kol obuoliai sukris, pasidarys vientisa obuolių koše. Į karštą obuolių košę sudedamos nuplautos, be kauliukų, nusausintos slyvos. Sumaišoma. Puodas sandariai uždengiamas ir leidžiama keleta minučių pastovėti.
Veršiena sudedama įį didelęę lekštęę (gabaliukai vienas nuo kito atokiau), ant virššaus užždėliojama paruošštos obuolių ir slyvų masės ir u&#č382;žpilama skysčio, kuriame vešršienša troškinta.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!