Veršiena slyvų padaže


Sudėtingumas: 3
Ingridientai:
Kiniško kopūsto gūžė (apie 0,5 kg),
600 g veršienos nugarinės be kaulų,
1 – 2 svogūnai (150 g),
1 arbatinis šaukštelis sezamų aliejaus „Blue Dragon“,
2 indeliai slyvų padažo „Blue Dragon“ (400 g),
1 valgomasis šaukštas karių prieskonių „Sharwoods“,
5 valgomieji šaukštai aliejaus,
žiupsnelis džiovintų čiobrelių,
keli gvazdikėlių žiedeliai,
žiupsnelis džiovintų smulkintų mairūnų,
druska, malti juodieji pipira
Gaminimas:
Kopūstų lapus nuplaukite, supjaustykite šiaudeliais.
Giliame inde įkaitinkite aliejų, sudėkite supjaustytus kopūstus ir patroškinkite 2 – 3 minutes. Padėkite šiltai.
Veršienos nugarinę supjaustykite griežinėliais, pakepinkite aliejuje.
Likusiuose riebaluose lengvai apkepkite kubeliais pjaustytus svogūnus.
Keptą nugarinę užpilkite šlakeliu vandens ir patroškinkite 10 minučių.
Kai mėsa suminkštės, sudėkite kepintus svogūnus, troškintus kiniškus kopūstus.
Viską patroškinkite dar 5 minutes, pašlakstykite sezamų aliejumi, užpilkite slyvų padažu „Blue Dragon“.
Užvirinkite, pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais, džiovintais čiobreliais, mairūnais, sudėkite gvazdikėlius.
Patiekite su troškintais kopūstais, virtais ryžiais ar bulvėmis.
Tinka vartoti su: Raudonasis sausas vynas „Merlot Corte Vigna“, Italija.

Šaltinis: maxima.lt

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!