Velykų vainikas su margučiais

Ingridientai:
500 g. miltų, 40 g. mielių,
250 ml. pieno, 2 kiaušiniai,
200 g. sviesto,
60 g. cukraus,
0,5 šaukštelio druskos,
1 šaukštas romo,
5 margučiai,
1 citrinos žievelė,
šiek tiek cukraus miltelių.
Gaminimas
Mieles ištrinkite drungname piene ir supilkite į miltų kauburėlio vidury padarytą duobutę. Apibarstykite trupučiu cukraus ir palaukite, kol mielės išpuruos. Tada viską sumaišykite, tešlą uždenkite ir padėkite šiltai. Ją padalykite į 3 dalis, suformuokite 3 vienodus volelius, supinkite ir jau paruoštoje kepimo skardoje kasos galus sujunkite. Nuo kartono tuščiavidurio volelio (ant kurio vyniojami popieriniai rankšluosčiai) nupjaukite 5 vienodus žiedus (2-3 pirštų pločio). Juos apvyniokite aliuminio folija, palikdama kiaurymę, ir vienodais tarpais susmaigstykite į vainiką. Leiskite gaminiui dar kartą pakilti ir kepkite iki 170°C įkaitintoje orkaitėje 35-40 min. Kai atvės, apibarstykite cukraus milteliais, o į susmaigstytus "šulinėlius" įtupdykite margučius.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!