Velykiniai zuikiai

Ingridientai 10-čiai vienetų:
*500 g "Malsenos Ekstra" miltų,
*40 g mielių,
*225 ml pieno,
*80 g cukraus,
*100 g sviesto,
*30 šaukštai citrinų sulčių,
*1 citrinos tarkuota žievelė,
*2 šaukštai grietinėlės,
*1 kiaušinio trynys,
*10 razinų,
*druskos

Paruošimo būdas:

Į dubenį suberti miltus, viduryje padaryti duobutę, sutrupinti mieles, užpilti 4-5 šaukštus šilto pieno, 1 šaukštelį cukraus, uždengti rankšluosčiu ir 20-30 minučių laikyti šiltai, kad pakiltų. Kai tešla pakyla, į ją supjaustyti sviestą, supilti likusį pieną, suberti cukrų, druską, citrinos žievelę ir suminkyti tešlą. Laikyti 30-40 minučių šiltai. Pakilusią tešlą padalinti į 10 dalių, kiekvieną dalį suvynioti voleliu ir padalinti į 2 dalis (viena turi būti didesnė). Iš didesnės dalies suvynioti kūną, iš mažesnės padaryti galvą su ausimis, pridėti uodegėlę. Zuikius patepti grietinėle, suplakta su kiaušinio tryniu, dėti į sviestiniu popieriumi išklotą skardą ir kepti orkaitėje, kol gražiai parus.
Šaltinis www.tindirindi.l

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!