VELYKINĖ ANGELŲ DUONA
Ingridientai:1 kg miltų
45 g šviežių mielių
200 g cukraus pudros
250g ml drungno pieno
250 g minkšto sviesto
1 pakelis vanilinio cukraus
1 žiupsnelis druskos
truputis šafrano
4 šaukštai romo
100 g kapotų migdolų
5 kiaušiniai
Gaminimas
Į molinį dubenį suberkite miltus ir viduryje padarykite duobutę.
Sutrupinkite mieles, sumaišykite su šaukšteliu cukraus pudros, ištirpinkite 50 ml drungno pieno ir supilkite į duobutę. Su dalimi miltų sumaišykite tirštą tyrę. Palaikykite šiltoje vietoje 10-15 min., kol tyrės paviršius sutrūkinės. Tada supilkite likusius 200 ml pieno, romą, suberkite cukraus pudrą, gabaliukais sukapotą sviestą, vanilinį cukrų, druską, šafraną, migdolus ir įmuškite 5 kiaušinių trynius.
Mikseriu su antgaliu tašlai viskąą maiššykite 5 min. išęš pradžžiųįįįįįįįį mažžu, paskui dideląąąąiu greiččiu. Tšešlą palaikykit&č#353;e šiltai, kol pakils dvigubai. Tada sušššminkykite rankomis ant minkymo lentos. Suvoliokite 1,2 ilgio volelį ir jį surieskite į riestainį. Riestainį palaikųųykite šiltai, kol pakils dvigubai. Padėėėėkite ant sviestu pateptos skardos, dėkite į orkaitę, įkaitintą iki 200 laipnsių, ir kepkite 20-30 minučių.
Tik ką iš orkaitės išimtą riestainį apibarstykite cukraus pudra.
Pasidalink su draugais!
Receptų kategorijos
Naujas komentaras
Recepto komentarai
Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!