Varškės užkandis su lašiša

Ingridientai:

300 ml grūdėtos varškės
300ml riebesnės grietinėles
2 pomidorai
200 g sūdytos lašišos
1,5 šaukšto želatinos
krapų,svogūnų laiškų, kitų žalumynų,prieskonių pagal skonį (labai tinka Santa Marijos ''Prieskoninių žolelių mišinys žuviai'' ~pusė šviežio batono.


Lašišą, pomidorus supjaustyti kubeliais, žalumynus susmulkinti. Želatiną užpilti puse stiklinės verdančio vandens ir ištirpinti. Grietinėlę su varške išplakti mikseriu arba mentele (jei grūdėta varškė) 2 litrų ąsotyje plakimui, į šį plakinį sudėti visus kitus produktus, gerai išmaišyti.
Žėlė žiedą plonai patepti aliejumi šepetėliu.Silikonine mentele į žiedą dėti sluoksnį gautos masės (~1,5 cm),ant viršaus dėti vieną prie kitos keturias plonai atpjautas batono riekeles, ant viršaus vėl varškės masė ir vėl batonas. Galima daryti tik du sluoksnius, bet storesnius. Uždenkite žėlė žiedo dangteliu. Jei skubate, dėkite į šaldiklį pusvalandžiui ir tada atsargiai išimkite iš žėlė žiedo. Jei neskubate, dėkite į šaldytuvą ir galite palikti per naktį.
Pjauti aštriu peiliu.

Skanaus

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!